13 mei 2020

Handige tips voor WhatsApp

Door red1983

Wij houden maar als te graag contact met elkaar. Vroeger pakte wij de telefoon en belde wij elkaar op. Dat is nu een stuk gemakkelijker en sneller geworden dankzij WhatsApp. Je kan namelijk gewoon met elkaar chatten, spraakberichten opnemen, foto’s delen en videobellen. WhatsApp is dan ook één van de meest populaire applicaties wereldwijd. Je moet wel de beschikking hebben over een smartphone, maar dat heeft tegenwoordig bijna iedereen wel. Bekijk hieronder een tiental handige tips:

Zoeken in berichten

Sommige WhatsApp-liefhebbers chatten al tijdenlang met elkaar. Misschien wil je wel iets terugvinden in het gesprek, maar zijn er al honderden berichten overheen gegaan. Je kan dan de zoekfunctie uitproberen. Je kan in de chat een zoekwoord of een volledige zin invullen. Het systeem zoekt automatisch het juiste bericht.

Stuur een bericht door

Je kan ook eenvoudig een berichtje doorsturen naar iemand anders. Dat gaat natuurlijk sneller, want anders moet je het hele bericht overtypen. Nu kan je in één klik het volledige bericht doorsturen naar één van de je vrienden of familie. Dit geldt niet alleen voor berichten, maar ook voor spraakberichten, video’s en foto’s.

Spraakbericht opnemen

Een heel lang bericht typen neemt heel veel tijd in beslag en dat zonde. Je kan ook gewoon een spraakbericht opnemen. Klik op het microfoontje en neem jouw spraakbericht op. Het gaat sneller en je kan meer informatie in één keer versturen. Daarnaast is het voor sommige mensen gewoon fijn om jouw stem te horen.

Creëer je eigen GIF’je

Je kent vast wel de bekende GIF’jes! Dit zijn korte video’s van enkele seconden, meestal onwijs komisch. Je kan het ook zien als bewegende foto’s. Wist je dat je ook zelf een GIF’je kan maken. Kies één van je video’s uit en verkort deze in WhatsApp tot een paar seconden. Je speelt dan zelf de hoofdrol in het GIF’je dat je doorstuurt.

Groepsgesprekken op stil zetten

Een groepsgesprek opstarten is handig, bijvoorbeeld met collega’s of de hele familie. Minpuntje is dat iedereen mee kan chatten en de meldingen blijven binnenstromen. Je kan hier iets aan doen, namelijk de groep op stil zetten. Je krijgt geen irritante meldingen, maar je kan wel op ieder moment de chat openen en alle berichten doorlezen.

Videobellen of gewoon bellen

WhatsApp is niet alleen voor chatliefhebbers geschikt. Je kan ook gewoon bellen via de applicatie. Je hoeft geen gesprekskosten te betalen, want het gaat via jouw internet of WiFi. Het kan echt veel geld schelen.