18 mei 2020

Hoe werkt Skype?

Door red1983

Bellen en videobellen met vrienden en familie is tegenwoordig heel normaal. Er bestaan diverse programma’s die dit mogelijk maken, waaronder het wereldwijd bekende Skype. Je kan het systeem gebruiken op de computer, smartphone en zelfs op een tablet. Het programma Skype kan je eenvoudig installeren en je kan direct gaan bellen. Hieronder leggen wij kort uit hoe je aan de slag kunt gaan met Skype.

Microfoon en luidsprekers

Allereerst is het handig om over een microfoon en luidspreker te beschikken. De meeste computer, mobieltjes en tablet beschikken hierover en hebben dat al ingebouwd. In dat geval hoef je er niet op te letten. Als je wilt videobellen moet je ook over een camera of een webcam beschikken. Anders kunnen jouw vrienden en familie je namelijk niet zien.

Skype downloaden

Ga naar de website van Skype (www.skype.com) en download kosteloos het programma. Je kan ook het programma in de vorm van een applicatie downloaden op je smartphone of tablet. Je moet daarvoor naar de Google Play Store of de Apple Store gaan. Op de computer moet je handmatig de download starten. Dit duurt een paar minuten en is gratis.

Skype-account aanmaken

Als de installatie is voltooid kan je Skype opstarten. Nieuwe gebruikers moeten zich wel eerst nog even aanmelden en een account aanmaken. Dit duurt een paar minuten, maar je zal er heel lang profijt van hebben. Je kan ook een Microsoft-account aanmaken, dat werkt ook gewoon.

Test jouw apparatuur

Als je begint met Skype dan zal het systeem aangeven dat je jouw video en audio moet testen. Je kan jouw webcam en geluid met één klik activeren. Je kan even je apparatuur testen, jezelf bekijken via de webcam en je geluid testen. Dit is natuurlijk wel zo handig, want uiteindelijk moeten jouw vrienden en familie je ook kunnen horen en zien.

Vrienden en familie toevoegen

Daarna is het zaak om jouw vrienden en familie toe te voegen aan je vriendenlijst. Je kan eenvoudig zoeken op voornaam, achternaam of nickname. Een nickname is een gebruikersnaam. Mocht je die naam niet weten, vraag het dan even aan de desbetreffende persoon. Zodra je vrienden het verzoek hebben geaccepteerd kan je gaan chatten, bellen en videobellen.