5 mei 2020

Hoe werkt WhatsApp?

Door red1983

Je kan op verschillende manieren in contact blijven met familie en vrienden. Je kan bellen, mailen maar ook chatten. Misschien heb je wel eens gehoord van de applicatie ‘WhatsApp’. Je kan op een smartphone de app gratis downloaden en jouw vrienden en familie simpel toevoegen. Je kan dan met elkaar chatten, videobellen en spraakberichten achterlaten. Het is zelfs mogelijk om een groepsgesprek te beginnen, bijvoorbeeld met collega’s. De berichtendienst is gratis, dus je maakt ook geen belkosten. Je moet alleen wel over een internetverbinding of WiFi beschikken, maar dat hebben de meeste mensen tegenwoordig wel.

Geld besparen met WhatsApp

WhatsApp is een berichtendienst die je kosteloos kan gebruiken op de smartphone. Het is een soort van sms-dienst, alleen betaal je geen extra kosten. Je moet alleen je internetverbinding betalen, maar dat ik stukken goedkoper dan de kosten voor sms-en. Je kan dan ook eenvoudig tientallen euro’s per maand besparen door gebruik te maken van WhatsApp. Zelfs videobellen of spraakgesprekken zijn gratis.

Groepsgesprek starten op WhatsApp

Je kan ook een groepsgesprek opstarten op WhatsApp. Stel je wilt al jouw vrienden of familie op de hoogte houden van het laatste nieuws dan komt zo’n groepsgesprek als geroepen. Alle leden van de groep kunnen de berichten zien en zelf berichten versturen. Mocht het allemaal wat te druk worden, dan kan je de meldingen uitschakelen en de berichten op een later moment doorlezen.

Wat kost WhatsApp?

De berichtendienst WhatsApp is eigenlijk helemaal gratis. Je moet alleen jouw dataverbruik betalen, maar meestal zit dit al inbegrepen in jouw abonnement. Je kan ook WiFi gebruiken en dan is de dienst volledig kosteloos. De applicatie van WhatsApp kan je gratis downloaden in de App Store of de Google Play Store. Let op, gebruikers van een Blackberry moeten wel 99 eurocent betalen voor de applicatie van WhatsApp.