18 mei 2020

Hoe werkt Zoom?

Door red1983

In de coronatijd moesten de mensen thuisblijven, maar vaak toch hun werk nog uitoefenen. Een simpele vergadering op kantoor zat er dan ook niet meer in. Het zorgde ervoor dat het contactsysteem Zoom bekender werd dan ooit te voren. Je kan Zoom hier downloaden. Je kan Zoom vergelijken met het bekendere programma Skype. Je kan met Zoom videobellen met vrienden en familie, maar ook met meerdere collega’s. Zoom is gratis en biedt mensen de kans om met elkaar in contact te komen via het internet. Ook wanneer je trainingen geeft kan dat doorgaans makkelijk online. Denk aan bijvoorbeeld communicatietrainingen, workshops, taallessen of onderwijstrainingen.

Thuiswerken met Zoom

Als je moet thuiswerken en toch een vergadering wilt bijwonen dan kan dat met Zoom. Het systeem is handig voor één-op-één gesprekken, maar ook voor meetings met een heel team. In 2020 werd Zoom veelal gebruikt vanwege het coronavirus. Mocht je trouwens alleen willen bellen, dan kan je net zo goed Skype of Whatsapp gebruiken.

100 mensen in één gesprek

Het leuke aan Zoom is dat je kosteloos gebruik kan maken van de vele programma’s dat het systeem te bieden heeft. Er zit ook geen limiet op het gebruik, wat alles wel zo makkelijk maakt. Je kan een tijdslimiet aan gesprekken koppelen, bijvoorbeeld 30 of 40 minuten. Daarnaast kunnen er tot wel 100 personen deelnemen aan één gesprek. De gebruikers hoeven niet over een account te beschikken bij Zoom. Je hoeft alleen maar op een link te klikken en aan het gesprek deel te nemen via jouw webbrowser. Er zijn ook betaalde zakelijke pakketten verkrijgbaar, echter is het de vraag of dit wel daadwerkelijk nodig is. Zoom kan je gebruiken op de computer en laptop. Er is ook een applicatie beschikbaar voor de mobiel en tablet.

Eigen account bij Zoom

Je kan ook een eigen account aanmaken bij Zoom. Dit zorgt voor meer overzicht en gemak. Je kan namelijk meetings toevoegen aan jouw planning en op het juiste moment op de knop ‘Start this meeting’ klikken. Je hoeft niet op een link te wachten en je bent gelijk aan het juiste adres.